Uhusiano-seminaari 3.-4.9.2016 Sastamalassa

Uhusiano-seminaari pidetään 3.-4.9.2016 Ellivuoressa Sastamalassa. Se on juhlaseminaari, koska Uhusianon jäsenjärjestöistä useat täyttivät tasavuosia tai lähes tasavuosia viime vuonna, muun muassa Äetsän kehitysmaaseura 30 vuotta, Toivala-säätiö ja Iisalmen nuorison tuki 29 vuotta, Hyvinkään kehitysmaayhdistys ja Msingin ystävyysseura 27 vuotta, Vaasan kehitysmaaseura ja Uhusiano 25 vuotta. Suomen setlementtiliitto on Uhusianon jäsenenä melko uusi, mutta kansainvälisessä työssä sillä on vuosikymmenien kokemus ja nuorisotyössä lähes sadan vuoden kokemus.

Seminaarin teema on niiden kansalaisjärjestöjen historia, joita vyörynomaisesti syntyi Vaasassa ja Satakunnassa hämmästyttävän lyhyen ajanjakson kuluessa 1980-luvun loppupuolella ja 1990-luvun alussa. Kepan koulutus käytännön toiminnassa ja periaatteellisessa kehitysyhteistyön ymmärtämisessä olivat hyviä pontimia ja ulkoministeriön tuki teki toiminnan mahdolliseksi. Valtion talousarvioiden leikkaukset olivat kova isku kehitysyhteistyön jatkamiselle entisessä laajuudessa.

Historiikissa kuvataan tapahtumia vuosilukujen mukaan, jotta saataisiin kronologia, tiedettäisiin mitä missä milloin. Tämä on historian loimi, mutta mukana olleiden ihmisten muistelmista ja mietteistä syntyvät kuteet.

Jos joku uhusianolainen tämän lukiessaan huomaa, että hänellä on materiaalia, josta voisi olla hyötyä historiikin luomisessa, pyydetään ottamaan yhteyttä Elina Puhto, elina.puhto@gmail.com Ne voivat olla lehtiä, lehtileikkeitä, kirjeitä tai valokuvia.

Seminaarin puhujiksi on suunnitteilla pyytää ulkoministeriön ja Kepan edustajia ja kehitysyhteistyön suomalaisia pioneereja.